Datin Vivy Yusof Kongsi Aspirasi Bersama Mulan & LAT

Nama Datin Vivy Yusof tidak asing lagi dalam dunia perniagaan dan fesyen tempatan, dengan perniagaan dalam talian jenama FashionValet, beliau telah melangkau kejayaan yang memberangsangkan. Saya sendiri pernah menemubual beliau sekitar awal perniagaan FashionValet dilangsungkan 8 tahun yang lalu. Seorang yang berwawasan tinggi dan sentiasa ingin menampilkan yang terbaik bagi setiap produk keluarannya, Vivy terus melangkah ke depan dengan kolaborasi terbaharu bersama Disney menerusi Koleksi Mulan bagi hijab dan juga bersama Dato’ Lat dengan koleksi tas tangan ‘tote’.

Koleksi Tudung dUCk kolaborasi bersama Disney menerusi filem Mulan

Koleksi Khas Disney ‘Mulan x dUCk’

Menurut beliau, “Penting untuk saya mempunyai koleksi mencerminkan kekuatan dan kelembutan Mulan, jadi saya menghiasi tudung dan twillies dengan hiasan reka bentuk, hiasan halus yang mencerminkan karya Mulan
gaya berani dan gerak hati yang anggun. Yang rumit reka bentuk sisir juga digabungkan, diilhamkan oleh potongan simbolik yang dipakainya di rambutnya mewakili hubungan kekeluargaan yang kuat dan berdiri sama
sekeping gaya Disney yang ikonik. Motif Cina juga hadir, membingkaikan bunga seperti nuansa budaya saling berkaitan Kisah Mulan.”

“Kisah Mulan bergema dengan banyak dari kita kerana keperibadiannya yang berkeinginan tinggi dan dia kesetiaan kepada keluarganya, dan sebagai wanita, kita sudah biasa dengan perjuangan menjadi keduanya,” kata Vivy Yusof, pengasas The dUCk Group.

Beliau menambah, “Saya suka Disney yang telah mencipta begitu banyak watak hebat yang boleh kita cita-citakan, sama ada sebagai kanak-kanak atau orang dewasa dan saya berbesar hati sekali lagi berpeluang mencipta sesuatu yang hebat dan indah dengan jenama global ikonik seperti Disney. “

“Harapan saya agar koleksi ini berfungsi sebagai lambang keberanian untuk anda, dan anda akan memakainya dengan bangganya hari di mana anda perlu menyalurkan sedikit semangat Mulan yang berapi-api. Mari kita teruskan dan hancurkan semuanya siling kaca kerana kita boleh!”

Datin Vivy Yusof bersama Dato’ Lat

Koleksi dUCk x LAT Tampil Kelainan

Bercerita mengenai pengalaman beliau, “Melangkah ke luar negara untuk melanjutkan pelajaran adalah fasa yang menggembirakan dalam hidup saya. Ini membolehkan saya menemui keseluruhan dunia baru, tetapi juga dipenuhi dengan banyak saat ketika saya akan sangat merindukan rumah, keluarga, makanan, kawan, semuanya! Pada masa itu, saya mencari keselesaan dalam perkara dari rumah, dan saya ingat dengan jelas bagaimana saya mempunyai senyuman kecil di wajah saya setiap kali saya membaca komik LAT.”

Tidak ada yang menangkap impian dan pengembaraan kita di Malaysia seperti Datuk Lat. Kisah-kisah membesar, bermain permainan tradisional, makan makanan tempatan dan makan keluarga adalah semua perkara yang diabadikannya – selalu ada sebilangan kita dalam kartunnya. Terkenal dengan siri “The Kampung Boy”, Datuk Lat bukan hanya membuat seni, dia mencipta jambatan dengan menghubungkan orang Malaysia dengan mudah ke akar umbi, di mana sahaja mereka berada.

“Kesan yang luar biasa dari karya-karya Datuk Lat memberi inspirasi kepada saya untuk mendekati ikon itu sendiri dalam kolaborasi ini, dan sebagai pencinta seni, peluang untuk berkolaborasi dengan legenda nasional kita telah menjadi salah satu detik-detik saya yang paling bermakna untuk dUCk. Menampilkan reka bentuk buatan tangan Datuk Lat, cara Malaysia kehidupan dan budaya telah terpelihara dalam masa di pelbagai dUCK,” jelasnya lagi.

“Rasanya seperti mimpi menjadi kenyataan. Selama lebih setahun, saya cuba berhubung dengan Datuk
Lat dan dia menjadi orang persendirian, memang begitu sukar tetapi saya terus berusaha. Saya tahu saya mahu untuk bekerjasama dengan legenda ini untuk Merdeka. Tidak ada orang lain dalam fikiran saya, itu dia atau tidak, ”kata Vivy Yusof, pengasas Kumpulan dUCk.

Beliau menambah, “Saya rasa teruja pada ketika pertama kali bertemu dengannya. Perasaan penghormatan dan kekaguman yang luar biasa bagi seseorang yang telah mencipta nama untuk negara kita, meraikan tradisi dan menjadi jenaka kebiasaan kita – beliau ternyata seorang yang genius! Seluruh keluarga saya membaca komiknya, dari para orang tua hingga ke yang muda. Saya sangat berharap orang akan menyukai kolaborasi ini, yang meraikan seorang lagenda yang telah membawa kegembiraan kepada Negara. Ini adalah koleksi Merdeka yang sempurna untuk anda!”

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts