Intrix Reinz Plus – Pili Air Panas Tersedia!

Kumpulan Intrix (Intrix), salah satu syarikat teknologi hidro dan termal terkemuka di dunia, mengumumkan pelancaran segmen pengguna mereka, Intrix Lifestyle dengan pili air tulen panas segera pertama di Malaysia, Intrix Reinz Plus.

Direka dan dibuat di Malaysia, Intrix Reinz Plus penuh dengan pelbagai inovasi, termasuk penggunaan teras dalaman titanium yang dipatenkan; unit ini terletak di bawah kaunter sekaligus membebaskan ruangan di bahagian atas kaunter dapur. Dua reka bentuk pili dengan pilihan warna krom atau hitam matte, melengkapkan pili dapur anda atau menggantinya sepenuhnya, untuk penampilan kaunter yang lebih kemas. Diperakui Halal oleh Persekutuan Muslim Korea (Korea Muslim Federation) dan diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), ia adalah elemen yang penting untuk dapur moden bagi mempercepatkan proses memasak, meminum dan pensterilan.

Ketika Intrix memutuskan untuk menghasilkan satu penyelesaian air minuman untuk kegunaan rumah, mereka mempertimbangkan, bagaimana caranya untuk menjadikannya sesuai untuk orang zaman sekarang? “Ketika kami (di Intrix) mengkaji dapur moden, kami memperhatikan bahawa terdapat pelbagai integrasi yang boleh dilakukan. Bagaimana caranya untuk ‘menyembunyikan’ pelbagai perkara di samping mempunyai lebih banyak fungsi daripada yang konvensional?,” kata En. Tee Tone Vei, Pengarah Urusan Kumpulan Intrix.

“Kami mengembangkan produk dengan mempertimbangkan penggunaan kami sendiri, dan untuk Intrix Reinz Plus, kami mengambil masa selama 3 tahun untuk penyelidikan dan pengembangan (R&D) bagi menghasilkan sebuah produk yang kelihatan cantik, menjimatkan tenaga, mesra alam, mudah diselenggara serta mematuhi piawaian keselamatan tertinggi – reka bentuk memenuhi berfungsi,” jelas En. Tee.

“Perkara yang memberi kami kelebihan kompetitif di antara pesaing di seluruh dunia adalah tahap penulenan air yang kami tawarkan bersama dengan langkah-langkah keselamatan utama. Salah satunya adalah penggunaan teras dalaman titanium (elemen pemanasan) yang dipatenkan, yang menghalang logam berat daripada melarut resap ke dalam air minuman, dan menghilangkan sebarang kekhuatiran berkaitan pembentukan karat atau kapur,” tambah beliau.

Ciri-ciri lain termasuk:

MENYINGKIRKAN 99.99% BAKTERIA & VIRUS; PENUKARAN PENAPIS TAHUNAN

“Bagaimana caranya untuk mengurangkan bilangan kartrij penapis yang dibuang ke tapak pelupusan sampah sambil masih menulenkan air secara menyeluruh?” persoalan yang dipertimbangkan oleh para jurutera Intrix. Bertitik tolak daripada pemikiran itu, mereka menghasilkan kartrij yang mempunyai 3 peringkat penapisan nano yang terdiri daripada penapis sedimen, penapis blok karbon aktif dan membran nanoturasan. Mikrob sekecil 10 nanometer dan 99.99% bakteria, alga dan virus dapat disingkirkan dengan berkesan sambil mengekalkan kandungan mineral semula jadi air hanya dengan penukaran tahunan (atau mengikut sistem peringatan penapis) yang mudah dilakukan secara sendiri. Minum terus dari pili!

INOVASI UNTUK PENGOPTIMUMAN TENAGA

Mana yang lebih cekap tenaga? Memanaskan air menggunakan cerek elektrik atau menggunakan Intrix Reinz Plus? Sebagai perbandingan, dengan mod Eco terbina dalamnya, pengguna dapat menjimatkan penggunaan tenaga sehingga 70%! Lazimnya, seseorang akan memanaskan satu cerek penuh walaupun mereka hanya akan menggunakan satu cawan air panas, ini sangat tidak berkesan. Sebaliknya, Intrix Reinz Plus membantu menjimatkan dan mengekalkan air mendidih untuk penggunaan berterusan dan hanya memerlukan tenaga minimum. Manakala, air suhu ambien tidak memerlukan sebarang tenaga. Ciri yang menambahkan kecekapan tenaga adalah ciri mod Eco Pintar, yang membolehkan pengguna memprogramkan unit agar berada pada ‘mod tidur’ setiap malam, dan juga mudah untuk ‘diaktifkan’ bagi penggunaan air panas, dan secara automatik ia akan kembali ke ‘mod tidur’.

PELBAGAI CIRI-CIRI KESELAMATAN

Bimbang air panas akan memercik keluar dari pili? Hal ini telah diselesaikan dengan penentukuran suhu serta altitud secara automatik. Selain itu, pili ini juga kalis haba dan boleh disentuh, dan sistem keselamatan tekan-bagi-mengaktifkan yang canggih untuk kanak-kanak bagi menghalang mereka daripada mengakses air mendidih tanpa pengawasan. Intrix Reinz Plus diuji, diperiksa dan diluluskan oleh SIRIM bagi memastikan ia mematuhi syarat-syarat keselamatan air dan elektrik. Ini juga memenuhi piawaian Eropah dan UK yang sama, iaitu yang paling ketat di dunia.

TERSELINDUNG DI ATAS KAUNTER DAPUR ANDA

Intrix Reinz Plus mempunyai dua pilihan reka bentuk pili, sama ada krom atau hitam matte. Pili 2-dalam-1 lazimnya dipasang di sisi pili dapur utama dan membekalkan aliran air tulen panas atau suhu ambien. Pili dwi-fungsi (Duo Tap) ini boleh ditingkatkan dengan saliran air (font) bagi menghasilkan stesen minuman yang sesuai untuk kegunaan rumah dan pejabat. Sebaliknya, pili 4-dalam-1 menggantikan pili dapur biasa sama sekali dengan menyediakan air paip panas dan suhu ambien yang biasa ke sinki dapur anda untuk kegunaan pencucian. 

Intrix Reinz Plus tersedia di seluruh negara dengan pemasangan percuma. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati laman web rasmi Intrix di www.intrixreinz.com.my, halaman facebook @IntrixReinz atau halaman instagram di @IntrixReinz. Harga bermula dari RM3,388.00.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES