Kim Soo Hyun Dilantik Duta Global COSRX

Jenama penjagaan kulit yang disyorkan oleh Dermatologi COSRX,
pemenang 63 anugerah kecantikan global, dan pendahulu dalam industri kecantikan indie telah mengumumkan kontrak sokongan eksklusif mereka dengan pelakon popular Korea Selatan, Kim Soo Hyun. Beliau akan memulakan aktiviti sebagai wajah global COSRX di Korea dan di seluruh Timur Asia bermula dari Oktober tahun ini.

Kim Soo Hyun

Jurucakap jenama itu menyatakan, “COSRX adalah ramuan yang berpusat pada ramuan dan keberkesanan yang mengutamakan keikhlasan dan komunikasi tulen dengan penggunanya. Oleh itu, dengan bintangnya
kelayakan bertindak dan imej yang memberi kepercayaan, Kim Soo Hyun selaras dengan kami nilai korporat, menjadikannya duta jenama yang ideal ”.

Pelakon yang memulakan karier lakonannya sehingga berjaya hadir dengan yang drama terbaru dan diiktiraf secara global ‘It’s Okay to Not Be Okay’, berada di kedudukan No.1 dalam Brand Reputation Data untuk Pelakon Drama yang dianalisis oleh Korea Enterprise Reputation Institute dengan gabungan tertentu melalui komunikasi internet dan indeks masyarakat.

Berikutan itu, COSRX menjangkakan penjualan tahun ini meningkat dua kali ganda dari tahun lalu terutamanya kerana “selebriti, baik domestik dan antarabangsa biasanya membantu mendorong pertumbuhan jenama ketika
mereka membincangkan mengenai COSRX dan perincian mengenai rutin penjagaan kulit mereka di pelbagai media sosial platform; kerana pengguna dan peminat bereaksi positif terhadap bentuk komunikasi ini ”.

Penggambaran iklan komersial COSRX x Kim Soo Hyun telah berlangsung pada bulan Oktober dan iklan rasmi yang akan ditonjolkan seawal November 2020. Pada masa yang sama, Kim Soo Hyun kini sedang mempertimbangkan peranan lakonannya yang seterusnya.

Sementara itu, COSRX telah mengumpulkan perhatian global, memantapkan statusnya sebagai K-Beauty wakil dengan memperluas eksportnya ke seluruh rantau Asia Timur yang diketuai oleh Korea Selatan, Amerika Syarikat, dan Eropah. Jenama ini telah menarik perhatian khususnya kerana jenama ini
pertumbuhan yang luar biasa walaupun krisis ekonomi di seluruh dunia disebabkan oleh COVID-19 pandemik. Menunjukkan keluk pertumbuhan paling curam sejak penubuhan jenama, eksport tahun ini dijangka mencecah USD 20 juta. COSRX mencapai eksport USD 5 juta pada tahun 2018, diikuti oleh USD 7 juta pada tahun 2019 dan USD 11 juta pada bulan Julai 2020.

Selain memenangi 63 anugerah dalam pelbagai kategori seperti GQ Grooming Awards, Teen Vogue Acne Awards, SOKOGLAM Beauty Awards, Influenster Awards, dan banyak lagi, yang platform pasaran global, Amazon juga telah memilih banyak produk COSRX sebagai produk terlaris, yang semakin menyedari nilai dan kekuatan produk jenama.

Pengguna di seluruh dunia juga telah menyatakan minat mereka terhadap jenama tersebut, berharap produk COSRX tersedia di negara mereka; yang sekali lagi bersimen status COSRX sebagai jenama No.1 terlepas dari wabak COVID-19 yang berterusan. Dalam sebagai tindak balas terhadap ini, COSRX bertujuan untuk memperluas pertumbuhannya, dengan harapan dapat memasuki 60 negara menjelang 2023.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts