KSK Land Menyokong Kempen “Paying It Forward” Sepanjang Festival Akhir Tahun

Tahun 2020 akan berakhir dan ini merupakan perjalanan sukar bagi individu dari pelbagai lapisan masyarakat. Tetapi walaupun wabak COVID-19 yang berterusan membawa aktiviti ekonomi berlutut, ada di Malaysia yang terus memberi inspirasi kepada orang lain untuk mencari daya tahan walaupun dalam keadaan yang paling sukar. Sikap boleh lakukan yang sama inilah yang terus memotivasi KSK Land untuk terus mendorong batasan dan membuat hala tuju untuk diikuti oleh orang lain.

Sebagai salah satu pemaju hartanah gaya hidup terkemuka di negara ini, KSK Land mengambil kesempatan pada musim perayaan tahun ini untuk menyebarkan sedikit kebaikan sambil mengingatkan semua orang tentang pentingnya bersatu untuk membantu orang lain yang memerlukan. Untuk mencapainya, KSK menyebarkan baucar derma untuk menyokong dan meningkatkan kesedaran untuk dua organisasi bukan untung yang penting: Zoo Negara dan Wanita Kehendak.

“Sebab kami memutuskan untuk menyoroti organisasi ini adalah kerana mereka sesuai dengan visi kami dalam mewujudkan dunia yang lebih lestari bagi masyarakat. Tidak syak lagi bahawa tahun ini telah mencabar bagi semua orang, tetapi saling membantu adalah yang akan menjadikan perayaan tahun ini benar-benar tidak dapat dilupakan ”, kata Joanne Kua, Ketua Pegawai Eksekutif KSK Group dan Pengarah Urusan KSK Land.

“Zoo Negara berterima kasih atas kemurahan hati KSK Land dalam menyokong inisiatif” Adopt a Animal “kami. Ini adalah isyarat yang menyokong kita dalam menjaga penternakan umum dan menjaga haiwan kesayangan ini, ” kata Encik Rosly @ Rahmat Bin Ahmat Lana, Timbalan Presiden Persatuan Zoologi Malaysia.

Dimulakan pada tahun 1981, ‘Adopt An Animal’ adalah inisiatif yang sudah ada oleh Zoo Negara untuk mengumpulkan dana yang diperlukan untuk mengurus keluarga haiwan Zoo. Semua haiwan dapat diadopsi dan penderma dapat memilih untuk memeliharanya dengan menjaga makanan, pengayaan dan perawatan veterinar tahunannya. Sebagai balasannya, penderma juga akan menerima hadiah penghargaan mengikut tahap sumbangan.

Women of Will adalah organisasi bukan keuntungan dan bukan kerajaan yang memberi kuasa kepada wanita yang kurang bernasib baik. Mereka membantu dengan menolong mereka memulakan dan mempertahankan perniagaan kecil mereka sendiri melalui bantuan kewangan dan program keusahawanan. Sebagai balasannya, wanita tersebut dapat menyara keluarga dan masyarakat mereka.

“Tindakan kebaikan ini dapat membuat perbezaan besar dalam kehidupan wanita yang kurang bernasib baik dan keluarga mereka – dan kami bersyukur kerana KSK Land menjadi sebahagian daripada perubahan positif ini untuk membina komuniti yang lebih lestari. Mereka terus menyokong kami dan kami gembira dapat menjadi sebahagian daripada perjalanan kami,” kata Datin Wira Goh Suet Lan, Presiden Wanita Wasiat.

Sebagai sebahagian daripada usaha tanggungjawab sosial korporat KSK Land, syarikat ini terus memainkan peranan aktif dalam membantu meningkatkan kesedaran untuk Zoo Negara dan Wanita Kehendak. Mereka yang ingin memberikan sumbangan mereka secara langsung boleh melakukannya dengan melayari laman web berikut: www.zoonegara.my dan www.womenofwill.org.my

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts