Penjagaan Rumah & Kesihatan LG #RELAYBERSAMAJIAYOU Untuk Rakyat Malaysia Yang Memerlukan

Sorakan khas untuk semua rakyat Malaysia, “Bersama, kita Jia You”! LG Household & Health Care Malaysia, syarikat induk jenama K-kecantikan terkenal THEFACESHOP, meminta rakan-rakan rakyat Malaysia untuk terus kuat sebagai unit untuk mengatasi wabak ini dengan menyebarkan sorakan dan saling membantu dengan kempen #RelayBersamaJiayou – inisiatif di mana pengguna mendapat untuk membantu masyarakat yang memerlukan sambil memperoleh produk kecantikan penting harian mereka.


Pandemik tersebut telah membawa perubahan struktur sosioekonomi kepada rakyat Malaysia, terutama terhadap masyarakat yang rentan yang menghadapi cabaran yang lebih besar dalam menjalani kehidupan seharian mereka, bahkan pada masa pra-Covid19 hari. Skim bantuan tunai kerajaan yang ada hanya dapat digunakan untuk menampung kos perubatan yang tinggi dan berhemat atas perbelanjaan harian seperti bil utiliti dan bahan makanan. Bagi sesetengah orang, mereka mungkin juga mengalami kehilangan pekerjaan akibat penguncian di seluruh negara, sehingga mendorong orang-orang ini lebih memerlukan bantuan daripada sebelumnya.


Oleh kerana krisis kesihatan terus berleluasa di seluruh negara, tekanan untuk menjaga dan mempraktikkan kebersihan yang selamat adalah sangat penting. Memberi penerangan kepada mendesak untuk memastikan kebersihan yang selamat, LG Household & Health Care Malaysia bertujuan untuk menyediakan komuniti yang rentan yang telah ditinggalkan dalam bantuan sosial dengan produk penting rumah tangga di rumah seperti pembasmian kuman, tisu pembersih tangan, dan wajah KF-AD topeng. Penerima bekerjasama dari Yayasan Ginjal Nasional Malaysia (NKF), MAKNA, Komuniti Tukang Jahit Malaysia, Rumah Epik dan Yayasan MyKasih, adalah komuniti yang telah terdorong untuk berada di bawah kumpulan miskin wabak dan bagi mereka yang berada di bawah B40 kumpulan. Bagi kebanyakan mereka, barang-barang yang disumbangkan itu tidak dianggap sebagai keperluan harian kerana cara membeli yang terhad.


Mulai 13 Mac 2021, rakyat Malaysia dapat bergabung dalam relai melakukan kebaikan sambil membeli keperluan kecantikan penting dari THE FACE SHOP, belif, Beyond dan semua jenama yang mengambil bahagian di bawah payung syarikat melalui kedai runcitnya di seluruh negara (melalui Pesanan Telefon dan Peribadi WhatsApp Perkhidmatan Pembeli atau kunjungi kedai) dan laman web e-dagang (www.thefaceshop.com.my). Pengguna akan dapat mencalonkan penerima pilihan mereka untuk menerima sumbangan produk penting dari LG Household & Health Care Malaysia, tertakluk kepada jumlah perbelanjaan setiap transaksi.


“Kami memahami cabaran yang harus dihadapi oleh banyak keluarga selama ini – sumber pendapatan telah dihentikan terutama kumpulan B40, ada yang harus terus berjuang dengan penyakit; oleh itu, kami ingin memberikan kesan yang lebih sentimental untuk mengurangkan beban mereka sambil memastikan kebersihan diri yang sihat harus dijaga terutama pada masa yang mencabar ini, ”kata Steven Jeong, Pengarah Perniagaan LG Household & Health Care Malaysia.


Bersama dengan bantuan dan sokongan rakyat Malaysia, LG Household & Health Care Malaysia ingin berkongsi dan menolong orang yang memerlukan selama masa penting ini sambil memastikan keperluan dan kehendak K-kecantikan anda dipenuhi. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kempen #RelayBersamaJiayou, lawati www.thefaceshop.com.my dan ikuti perbualan di Facebook dan Instagram.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES