Liberty Insurance Mentakrifkan Pemberian Hadiah Krismas Dengan Mempromosikan Pemberian Insurans

Liberty Insurance mentakrifkan pemberian hadiah Krismas dengan mempromosikan pemberian insurans

Tradisi pemberian hadiah identik dengan Krismas. Ini sangat penting bagi pemberi dan penerima. Dikatakan ada banyak kegembiraan dalam memberi seperti menerima – terutama pada saat memerlukan seperti ini.

Tahun ini adalah peluang bagi kita untuk melihat semula pemberian hadiah dan melihat bagaimana kita dapat menjadikannya lebih bermakna bagi orang yang kita sayangi dan mereka yang sangat memerlukan. Hadiah yang tidak ternilai yang berkekalan – seperti pemberian perlindungan kewangan dan kesihatan, insurans adalah keinginan senyap yang sempurna dalam senarai keinginan orang yang anda sayangi yang tidak begitu berjaya dalam senarai Santa. Namun mungkin ia adalah yang paling penting dalam senarai. Kenapa?

Oleh itu, Kajian Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHMS) 2019 melaporkan bahawa hanya 22% penduduk negara ini diinsuranskan dengan insurans kesihatan diri (PHI), dan 43% dari mereka tidak dapat membayar PHI. Hampir separuh daripada populasi negara ini tidak mempunyai sarana perlindungan kewangan tambahan untuk rawatan perubatan, selain daripada perlindungan kesihatan yang dibiayai oleh cukai yang ada oleh pemerintah.

“Selain itu, setakat ini, sebanyak 737.500 daripada 16 juta tenaga kerja negara itu menganggur akibat wabak global dan krisis ekonomi. Masing-masing daripada kita tahu sekurang-kurangnya seorang yang dikasihi, jiran, bekas rakan sekerja atau rakan yang mungkin dikira antara mereka yang telah menganggur atau menghadapi kerugian pendapatan dan mungkin termasuk yang tidak diinsuranskan dan diinsuranskan, “kata Ketua Eksekutif Liberty Insurance Malaysia Berhad Pegawai, Encik Puneet Pasricha.

“Menghadapi kehilangan pekerjaan dan pendapatan tahun ini, rakyat Malaysia sadar akan kenyataan bahawa insurans sangat diperlukan: ia bukan lagi sekadar yang baik. Kemunduran lebih jauh oleh penyakit – tidak terhad kepada pandemi, dan cabaran tragedi yang berkaitan dengan iklim dari banjir hingga tanah runtuh, banyak yang menyedari bahawa mereka tidak mampu untuk mendapatkan perlindungan untuk diri dan keluarga mereka, “katanya, sambil menambah bahawa lebih daripada sekadar liputan kesihatan perubatan , semua aspek kehidupan memerlukan perlindungan yang mencukupi.

“Menjadi lebih penting lagi bahawa insurans dibuat mudah diakses oleh semua pihak terutama pada masa-masa yang mencabar dan mendorong komitmen jangka panjang,” katanya.

Pelan perlindungan Liberty Insurance Malaysia dengan premium yang berpatutan menjadikan hadiah Krismas yang terkenal:

  1. Liberty EzyPA:

Liberty EzyPA adalah rancangan kemalangan diri. Kemalangan aneh tidak “aneh” seperti yang akan diasumsikan – ia boleh menjadi perkara biasa. Itulah sebabnya Liberty Insurance melancarkan Liberty EzyPA pada bulan November 2020. Ini memastikan pihak yang diinsuranskan menikmati liputan menyeluruh 24 jam di seluruh dunia, dengan harga premium serendah 8 sen sehari, selain potongan harga 25% dan pilihan liputan fleksibel. Ia merangkumi perbelanjaan perubatan, bayaran ambulans, hilang upaya kekal, kematian akibat kemalangan dan perbelanjaan pengebumian (akibat kematian akibat kemalangan).

2. Rancangan berkaitan motor

Syukurlah di Malaysia, insurans motor adalah wajib. Insurans kenderaan sama pentingnya untuk pemilikan jenama baru seperti pemilik kenderaan terpakai. Walaupun banyak yang memilih minimum, kos nyawa dan anggota badan dalam kemalangan tidak dapat dibayangkan. Tiga rancangan komprehensif Liberty Insurance yang disediakan termasuk:

  • Polisi komprehensif EZY Plus kereta persendirian melindungi dari kecederaan badan, hilang upaya kekal atau kematian, dan juga menanggung perbelanjaan perubatan. Rancangan ini juga memperuntukkan mereka yang ingin menjadi pemacu e-hailing.
  • Pelan Komprehensif Motosikal memastikan perlindungan terhadap liabiliti kepada pihak lain, serta kerosakan kenderaan yang disebabkan kebakaran dan kecurian.
  • Motorist Companion Extra memastikan pemandu kenderaan memerlukan liputan tambahan yang tidak tersedia dalam rancangan konvensional, termasuk perkhidmatan penarik 24 jam, pembaikan tepi jalan kecil, pembedahan kosmetik, bantuan antarabangsa di Singapura dan Thailand, serta perbelanjaan perubatan dan pengebumian

3. Pemilik rumah

Musim tengkujuh tahunan di Malaysia, yang membawa ribut ribut telah menjadikan hampir semua rumah mudah mengalami kerosakan – sama ada disebabkan oleh banjir, ribut angin, tanah runtuh atau kilat. Peningkatan kehilangan pekerjaan dan kadar kemiskinan juga mengakibatkan lebih banyak pecah rumah dan kecurian. Rancangan ini dirancang untuk memastikan setiap rumah dilindungi dari berbagai bahaya dari bencana alam, kesan mendadak, kemalangan yang boleh menyebabkan kehilangan atau kerosakan pada struktur rumah. Bencana alam meliputi kebakaran, kilat, angin ribut, gempa bumi dan banjir, sementara kesan mendadak termasuk kerosakan yang disebabkan oleh kapal terbang, kenderaan jalan raya, haiwan dan letupan gas domestik. Rancangan ini juga merangkumi kerosakan yang berlaku akibat tangki air pecah atau melimpah dan kecurian atau kehilangan sewa. Selain itu, pihak yang diinsuranskan dapat mengharapkan perlindungan tambahan terhadap penenggelaman, tanah longsor, rusuhan, mogok, hasad, kerosakan, dan tanggungjawab kepada pihak ketiga atas kemalangan di rumah.

Oleh itu, sebelum anda menuju ke pusat membeli-belah atau pergi ke platform membeli-belah dalam talian untuk membeli-belah hadiah Krismas ke-11, lihat pilihan “hadiah abadi” Krismas 2020 yang baru ini untuk orang yang anda sayangi di sini – www.libertyinsurance.com.my

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts