Mamee Sumbang 2 Juta Pek Penjagaan Sempena Merdeka

Mamee-Double Decker Sdn Bhd telah mendapat sambutan luar biasa daripada orang ramai setelah jemputan untuk mencalonkan benefisiari dari 2 juta unit Mamee Care Packs dihantar.

Pengagihan 2 juta Pek Penjagaan adalah sebahagian daripada kempen Sama-Sama Mamee yang dilancarkan pada bulan Ogos dan akan berlangsung sehingga 31 Disember 2020. Kempen ini adalah inisiatif oleh Monstars (pekerja Mamee) untuk membantu mereka yang sedang berjuang daripada kesan COVID -19 pandemik. Pek Penjagaan Mamee terdiri daripada jenama terkenal Mamee Noodles dan bisnak Mamee Monster Thin Thin.

The Monstars baru-baru ini telah mengedarkan Pek Penjagaan Mamee kepada keluarga miskin bandar yang tinggal di kawasan Desa Sri Rejang. Pengedaran ini dilakukan dengan kerjasama Kechara Food Bank.

Selain 2 juta Pek Penjagaan Mamee yang disalurkan kepada yang memerlukan, Mamee-Double Decker Sdn Bhd menawarkan Promosi Pakej Nilai mi dengan harga 5 Percuma 1 dan Mamee Monster Thin Thin Bisnacks 4 Free 1 sebagai sebahagian untuk memberikan nilai kepada Rakyat semasa fasa pemulihan.

Pencalonan dan pengedaran 2 juta pek penjagaan dengan rakan yang dikenal pasti berterusan
Jemputan Mamee untuk mencalonkan benefisiari untuk 2 juta unit Mamee Care Pack masih terbuka untuk umum sehingga 31 Disember 2020. Mereka yang berminat untuk mencalonkan boleh mengemukakan pencalonan mereka melalui media sosial dengan menandakan @MameeNoodlesMY dan @IamMameeMonster.
 

Mamee-Double Decker Sdn Bhd masih bekerjasama dengan organisasi berikut dalam menyalurkan Mamee Care Pack kepada penerima bantuan yang memerlukan:

● Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia (Agensi dibawah Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat)

● Yayasan Basmi Kemiskinan

● Yayasan Food Bank Malaysia

● Majlis Agama Islam WP

● Food Bank Jabatan Agama Islam WP

● Muslim Care Malaysia Society

● Persatuan Ibu Bapa & Anak-Anak Kanser Malaysia

● Jabatan Agama Islam Pahang

● Jabatan Agama Islam Melaka

● Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

● Majlis Perbandaran Subang Jaya

● Dewan Perdagangan Islam Malaysia

● Lembaga Zakat Kedah

● Human Aid Selangor

● Pertubuhan Kebaikan (Kindness Malaysia)

● Mydin Mohamed Holdings Berhad

● Nirwana Group Sdn Bhd

● Maslee Express Sdn Bhd

● CS Brothers Biscuits & Confectionary Sdn Bhd

● Pasaraya KS Chu Sdn Bhd

● Malaysian Relief Agency

● Kechara Food Bank

Kempen Sama-Sama Mamee diilhamkan oleh semangat kebersamaan rakyat Malaysia. Mamee-Double Decker (M) Sdn Bhd berharap dapat terus memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk berkumpul dan menerapkan semangat untuk memberi kebaikan kepada Rakyat. Ini cara Mamee untuk mengatakan, “Terima kasih Malaysia”.

“Kami berterima kasih kepada rakan-rakan rakyat Malaysia yang bekerjasama dengan kami selama 50 tahun yang lalu. Ini adalah masa penting bagi Mamee sebagai syarikat kelahiran Malaysia untuk memberikan kembali kepada Rakyat dan melalui masa yang mencabar ini, Sama-Sama.” jelas Pierre Pang, Pengarah Eksekutif Kumpulan Jualan & Pemasaran, Mamee-Double Decker Sdn Bhd .

Lagu yang didedikasikan untuk Malaysia oleh rakyat Malaysia, nyanyian Hanie Soraya
Bersempena dengan inisiatif dan perayaan hari kebangsaan ini, Hanie Soraya penyanyi-penyanyi lagu tempatan yang terkenal telah bergabung dengan gerakan untuk menyatukan sesama rakyat Malaysia dengan mengambil bahagian dalam satu video. Dia mengajak Rakyat untuk “Jom Bantu Malaysia” dengan mendedikasikan sebuah lagu untuk bangsa kita melalui berkongsi suara mereka. Video akan disusun melalui akaun rasmi @MameeNoodlesMy, @IamMameeMonster, dan hashtag #SamaSamaMamee.


Video single Hanie Soraya boleh didapati di Facebook di https://www.facebook.com/mameenoodlesmy/posts/4180805931993488 dan Instagram di https://www.instagram.com/p/CEbtlhgJo-v/.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts