Pengetahuan, Kemahiran, Bakat – Tambah Ilmu Anda Dengan #GuruGotTalent di TikTok!

TikTok menjemput semua pencipta Malaysia untuk menyertai cabaran #GuruGotTalent dan berpeluang memenangi hadiah bernilai sehingga RM30,000!

TikTok, aplikasi video berbentuk pendek dengan misi menyebarkan kreativiti dan kegembiraan, mendorong pencipta Malaysia untuk mengambil bahagian dan menyebarkan banyak pengetahuan mereka dengan cabaran #GuruGotTalent. Pencipta dapat berkongsi kandungan pendidikan dan maklumat di platform sambil memberikan inspirasi positif dalam komuniti.

Mulai sekarang hingga 15 November, pencipta berpeluang memenangi hadiah bernilai sehingga RM30,000 dengan setiap video pendidikan yang mereka muat naik. Untuk berpeluang memenangi beberapa ganjaran menarik yang dapat diambil TikTok, pengguna TikTok Malaysia dapat mengambil bahagian dalam cabaran #GuruGotTalent hanya dalam tiga langkah mudah:

 1. Buat video pendidikan dan maklumat asli mengenai topik pilihan mereka dan hashtag #GuruGotTalent dan #TikTokGuru dalam video mereka
 2. Keperluan kandungan adalah:
  a. Pengetahuan am
  b. Teknologi (ulasan alat, tutorial, dan peretasan)
  c. Pengetahuan profesional (kecergasan dan kesihatan, makanan dan minuman, sukan, perjalanan, perniagaan, kecantikan, dan banyak lagi)
  d. Budaya dan kraftangan
  e. Cerita motivasi
  f. Reka bentuk
  g. Lifehacks
 3. Panjang semua kandungan mestilah minimum 10 saat, dan disarankan untuk mempunyai ciri teks (kapsyen) dengan pencipta menerangkan maklumat

TikTok memberikan hadiah kepada 40 pencipta bertuah berdasarkan pemilihan topik, kualiti gambar, keterlibatan kandungan, dan jumlah video yang dimuat naik. Apabila pemenang diumumkan pada 23 November, pencipta dengan video maklumat yang paling cemerlang akan menang:

• Pemenang Pingat Emas: RM5,000 (2 pemenang)
• Pingat Perak: RM3,000 untuk setiap pemenang (3 pemenang)
• Pingat Gangsa: RM1,000 untuk setiap pemenang (5 pemenang)
• Saguhati: e-baucar RM200 (30 pemenang)

Rasa teruja tetapi tidak pasti di mana untuk bermula? Lihat beberapa video penyerahan di bawah untuk mendapatkan inspirasi!

Top 5 Skincare Routine Mistakes by @myakrellToothpaste recommendations by @drbengeeHair curling tips by @lmq_491
Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES