Forum LIVE mengenai Membangunkan Persekitaran Digital Selamat dengan MDEC, YGG & TikTok

Keselamatan di era digital adalah tonggak untuk memastikan kesejahteraan siber dan persekitaran dalam talian yang positif. Pendekatan pelbagai cabang diperlukan untuk memastikan kesejahteraan dan kebersihan digital yang baik. Pada zaman sekarang, kini lebih daripada sebelumnya, platform digital memainkan peranan penting dalam memastikan dan mendidik kita tentang pentingnya memupuk persekitaran digital yang selamat.

Untuk tujuan itu, TikTok telah bergabung dengan Yayasan Generasi Gemilang (GG) dan Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dalam kerjasama pertama untuk menangani masalah penting ini dari sudut komuniti kreatif tempatan.

Kerjasama ini akan terwujud melalui perbincangan panel langsung, dan terbuka untuk semua pengguna TikTok dari jam 7-8 malam pada hari Khamis, 5 November 2020, eksklusif di akaun TikTok Yayasan Generasi Gamilang. Perbincangan panel yang disederhanakan ini bertujuan untuk meningkatkan komuniti digital yang positif dan bermaklumat di Malaysia melalui perbualan yang bermakna dan mendalam.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES