Seleksi Matcha yang Perlu Anda Cuba Di Tokyo Street Pavilion KL

Sama ada minuman beralkohol, ais krim berkrim, atau gula-gula – matcha Jepun adalah bahan pencuci mulut kegemaran yang tidak pernah gagal untuk membuat pernyataan. Dengan rasa bersahaja dan cerah yang canggih, warna hijau yang mempesonakan dan pelbagai manfaat kesihatan (ia dilengkapi dengan antioksidan dan vitamin) – tidak hairanlah mengapa pencuci mulut berperisa matcha adalah trend yang tidak dapat kita dapatkan!

Kami sangat meminati perlakuan matcha Jepun yang asli ini, dan kami berkongsi pilihan terbaik dengan anda sempena ulang tahun ke-10 Pavilion KL di Tokyo Street.

Matcha Hero Kyoto adalah kedai teh hijau Jepun khas yang menyediakan salah satu ais krim dan minuman matcha terbaik di Kuala Lumpur! Yang mesti dicuba ialah Noukou Matcha Latte mereka diungguli dengan ais krim matcha terkenal mereka. Rawatan yang sempurna untuk hari yang panas terik!

Lokasi: Matcha Hero Kyoto, Level 6, Pavilion KL

Yang ini adalah untuk penyuci matcha di luar sana! Sekiranya anda mencari secawan matcha panas yang disediakan secara tradisional, cuba Matcha Organic Cultivated Matcha Matcha Hero Kyoto yang disediakan oleh pakar teh mereka.

Lokasi: Matcha Hero Kyoto, Level 6, Pavilion KL

Gula-gula susu ini menggabungkan dua rasa Jepun yang berbeza – susu Hokkaido dan matcha! Gula-gula itu kaya dan berkrim, dan tidak terlalu pahit. Ini adalah gula-gula yang enak untuk dinikmati untuk hidangan manis!

Lokasi: Shojikiya, Level 6, Pavilion KL

Meiji Rich Matcha Sand terdiri daripada pusat coklat matcha tebal dan kaya yang diapit di antara dua kue coklat. Biskut sandwic decadent ini sangat sesuai untuk snek dan hadiah!

Lokasi:
Shojikiya, Level 6, Pavilion KL

Nikmati biskut rasa matcha yang renyah dengan coklat susu di atas – makanan ringan matcha yang elegan yang dapat dinikmati bila-bila masa, di mana sahaja.

Lokasi: Shojikiya, Tingkat 6, Pavilion KL

Makanan ringan kegemaran kanak-kanak ini mempunyai biskut batang coklat yang dicelupkan dalam sos coklat matcha. Ini adalah rawatan yang sempurna untuk orang dewasa dan kanak-kanak!

Lokasi: Shojikiya, Tingkat 6, Pavilion KL

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts