Siri Running Wild With Bear Grylls Kembali!

Survival adalah nama permainan, kerana selebriti tamu meninggalkan kemewahan kediaman mereka untuk menjelajahi beberapa persekitaran yang paling ekstrem untuk mengatasi ketakutan mereka. Terus meningkatkan tahap keselesaan mereka, Grylls menjelajah dunia dari padang pasir Utah ke Dolomites di Itali untuk pengembaraan yang epik dan mengubah hidup.

“Tidak ada keraguan bahawa hidup telah sukar bagi banyak orang di seluruh dunia, tetapi jika ada, masa ini mengajar kita semua ketahanan – dan tidak ada guru yang lebih baik daripada yang liar. Bagi saya untuk dapat kembali ke alam liar dengan begitu banyak tetamu selebriti baru yang luar biasa adalah hak istimewa yang sebenarnya, ”kata tuan rumah Bear Grylls.

Anthony Mackie semasa perjalanannya dengan Bear Grylls. (National Geographic/Ben Simms)

“Saya tahu kekuatan dalam hidup tidak pernah berputus asa, dan musim terbaru ini mengujinya dalam sekop. Dalam setiap persekitaran yang sukar dan tidak memaafkan ini, dari padang pasir hingga gunung tinggi, kita melihat bintang-bintang ini berkongsi beberapa saat yang sangat intim dan jujur. Untuk menjadi sebahagian daripadanya adalah inspirasi yang kuat – dan itu sangat diperlukan sekarang. “

Bear Grylls dan Terry Crews berehat sebentar di sepanjang sungai yang mengalir di Iceland. (National Geographic/Ben Simms)

Susunan tetamu selebriti musim ini merangkumi keperibadian TV dan radio Amerika yang memenangi anugerah dan pengarang terlaris (“The Bobby Bones Show,” “Breaking Bobby Bones,” “American Idol”) Bobby Bones dan tunangan Caitlin Parker; Terry Crews, pelakon pencalonan Anugerah Emmy dan mantan barisan pemain NFL (“Brooklyn Nine-Nine,” “Deadpool 2,” “The Expendables”); Keegan-Michael Key, pelakon dan pelawak pemenang Anugerah Emmy (“Brain Games,” “The Prom,” “Friends from College”); Anthony Mackie, pelakon pemenang anugerah (“Avengers: Endgame,” “Altered Carbon,” “Captain America: Civil War,” siri Disney + yang sangat dinantikan “The Falcon and the Winter Soldier”); Danica Patrick, bekas pemandu perlumbaan profesional dan satu-satunya pemenang wanita dalam perlumbaan Seri IndyCar — 2008 Indy Japan 300; Danny Trejo, pelakon pemenang anugerah (“Machete,” “Sons of Anarchy,” “From Dusk Till Dawn: The Series”); dan Rainn Wilson, pelakon, penulis dan produser (“The Office,” “Utopia,” “Star Trek: Discovery”).

(National Geographic/Ben Simms)

Tonton siri tujuh bahagian epik di Saluran Geografi Nasional (Astro: CH 551 HD / Unifi TV: CH 508 HD) pada 23 April jam 9 malam.

Keterangan episod adalah seperti berikut:

Episod 1: Krew Terry di Dataran Tinggi Iceland
Tayangan Perdana 23 April jam 9 malam di National Geographic
Bintang Brooklyn Nine-Nine ”Terry Crews bergabung dengan Bear Grylls dalam perjalanan epik melintasi kawasan berbahaya di Iceland. Pengembaraan mereka dimulakan dengan menaiki heli ski ke pergunungan, di mana mereka mesti menuruni lereng gunung berapi tanpa memicu longsoran batu yang mematikan. Survival adalah nama permainan untuk pelakon linebacker NFL ini – dari cuba menyeberangi air yang membeku, banjir tanpa kekerasan hingga mencari tempat perlindungan yang hangat untuk mengelakkan hipotermia – tetapi tidak ada yang dapat mempersiapkan Terry untuk dilemparkan dari pesawat sejauh 12,000 kaki!

Episod 2: Keegan-Michael Key di Padang Lava Iceland
Tayangan Perdana 30 April jam 9 malam di National Geographic
Seolah-olah keluar dari filem fiksyen ilmiah, Bear Grylls mengayunkan jetpack untuk mengambil orang lucu Keegan-Michael Key, memulakan petualangan mereka yang memompa adrenalin di ladang lava di Islandia. Bintang “Key & Peele” mesti mengetepikan semua lelucon untuk menghadapi beberapa ketakutan terbesarnya dan menakluki pemandangan bulan. Dari rappel berbahaya dari tebing 200 kaki hingga pendakian jumar ujian ketahanan, Keegan-Michael didorong melebihi batasan mental dan fizikal dalam pengalaman yang benar-benar mengubah hidup.

Episod 3: Rainn Wilson di Pergunungan La Sal di Utah
Tayangan perdana pada 7 Mei jam 9 malam di National Geographic
Bear Grylls memberi inspirasi kepada Rainn Wilson untuk mengusahakannya dengan meminta dia mencari cache yang tersembunyi di hutan aspen dan kawasan pegunungan alpine di pergunungan La Sal dalam kaedah latihan pendakian gunung yang telah diuji waktu. Bear mendorong Rainn ke tahap daya tahannya dengan rappel berbahaya dan pendakian yang memusingkan, tetapi tidak sampai mereka memancing makanan, perkara-perkara berubah menjadi apa yang pasti merupakan RUNNING WILD yang paling telanjang dalam sejarah pertunjukan!

Episod 4: Danny Trejo di Gurun Moab
Tayangan perdana pada 14 Mei jam 9 malam di National Geographic
Bear Grylls mengambil ikon LA dan legenda hidup Danny Trejo keluar ke puncak yang mengejutkan dan gaung curam di Taman Nasional Arches di Utah. Di bawah suhu yang terik, Bear dan Danny memanjat batu besar dan melintasi tebing yang curam untuk mencapai pengekstrakannya. Malah hari Danny di penjara tidak dapat mempersiapkan pesaing tertua pertunjukan itu ketika dia bersaing dengan panas dan rintangan berbahaya Ibu Alam sendiri.

Episod 5: Anthony Mackie di Dolomites Itali
Tayangan perdana pada 21 Mei jam 9 malam di National Geographic
Bear membawa superstar Marvel, Anthony Mackie ke puncak tertinggi gunung Dolomite Itali untuk pengembaraan yang tidak akan dia lupakan. Dengan menghadapi keadaan beku, mereka melakukan perjalanan mengikut jejak tentera Perang Dunia 1, menakluki tebing belukar dan memburu tikus salji. Sepanjang perjalanan, Anthony membuka kariernya, pemergian ayahnya dan tekanan untuk menjadi ayah sendiri. Tetapi menjadi superhero yang tulus tidak mempersiapkan Anthony untuk pendakian terakhir mereka ke air terjun yang sejuk, di mana slip terkecil sekalipun boleh menyebabkan bencana.

Episod 6: Danica Patrick di Gurun Moab
Tayangan perdana pada 28 Mei jam 9 malam di National Geographic
Bear Grylls membawa pelumba juara Danica Patrick keluar ke gurun Moab untuk melakukan aksi bertenaga tinggi, berdenyut nadi di alam liar. Bersama-sama mereka berhadapan dengan makhluk berbisa, tebing dan panas terik ketika mereka melintasi beberapa kawasan paling keras di sekitar. Namun, tidak ada yang lebih menakutkan daripada cabaran terakhir yang membuat Danica Patrick tidak perlu gusar.

Episod 7: Bobby Bones dan Caitlin Parker di Sierra Nevada
Tayangan perdana pada 2 Jul jam 9 malam di National Geographic
Dalam RUNNING WILD pertama, Bear membawa keperibadian radio dan televisyen Bobby Bones kembali ke alam liar, kali ini dengan tunangan barunya, Caitlin Parker. Apa cara yang lebih baik untuk memulakan pengembaraan perkahwinan daripada perkhemahan hutan belantara dengan Bear Grylls! Bear menguji kemampuan Bobby dan Caitlin untuk saling bergantung di padang gurun yang kasar di timur Sierra Nevada, di mana mereka mengesan singa gunung yang mematikan, turun dari tebing batu pasir yang menjulang tinggi, mencari makanan di bawah air terjun yang diliputi ais dan mencari tahu secara langsung apa yang liar dapat mengajar kita tentang ketahanan cinta.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts