TikTok Pancarkan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33 Secara Langsung Ke Skrin Anda!

TikTok, aplikasi video bentuk pendek dengan misi menyebarkan kreativiti dan membawa kegembiraan, mengajak semua pengguna Malaysia untuk dekat dan peribadi dengan bintang kegemaran mereka Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33. Pada 13 November dari 8.30 malam dan seterusnya, peminat dapat menyaksikan pertunjukan anugerah secara LIVE di TikTok!

Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH), adalah upacara penghargaan yang disajikan setiap tahun untuk mengiktiraf dan menghormati populariti selebriti dan penghibur Malaysia dalam industri hiburan, termasuk dalam filem, televisyen dan muzik. Menampilkan persembahan menarik oleh artis terkenal semasa upacara itu sendiri, ABPBH 33 adalah salah satu pertunjukan anugerah yang paling didambakan di Malaysia.

Buat pertama kalinya dalam sejarah industri hiburan Malaysia, ABPBH 33 membuat anugerah dalam talian untuk anugerah mereka tahun ini dengan mengalirkan upacara LIVE di TikTok dengan tema # ABPBHKITA2020.

“Dengan adanya yang baru, ABPBH bekerjasama dengan TikTok untuk memberi ruang dan peluang kepada kelab peminat untuk menunjukkan kreativiti dan sokongan berterusan untuk artis kegemaran mereka di TikTok,” kata Shamshul Azree Samshir, Editor dan Pengarah Berita Harian Hiburan Berita Harian Jawatankuasa Penganjur ABPBH 33. “Bersempena dengan tema tahun ini # ABPBHKITA2020, kami memastikan bahawa semua aktiviti dan promosi yang dianjurkan oleh ABPBH tahun ini sesuai dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan oleh pemerintah dan mematuhi arahan dan nasihat dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia. “

ABPBH 33 juga memperkenalkan kategori anugerah baru yang dinamakan ‘Anugerah FC #FANtastik Popular’ khas untuk kelab peminat yang menyokong selebriti Malaysia kegemaran mereka dan untuk menunjukkan penghargaan kepada peminat yang telah setia menyokong industri hiburan Malaysia yang sedang berkembang. Anugerah ini adalah cara ABPBH untuk mengucapkan ‘terima kasih’ kepada peminat yang memastikan ABPBH kekal relevan selama 3 dekad yang lalu dan masa depan. Kelab peminat yang mengambil bahagian dalam cabaran # ABPBHKITA2020 dan mendapat undian terbanyak akan memenangi trofi ABPBH 33 yang berprestij juga!

Sertailah kegembiraan dan lihatlah beberapa video hebat yang dikemukakan oleh kelab peminat di bawah!

By @emanizers_thenizers (Emma Maembong Fan Club)By @sitinordianafc(Siti Nordiana Fan Club)By @sweetqisminizers(Sweet Qismina Fan Club)

“TikTok gembira menjadi rakan kongsi rasmi untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33. Seni, budaya, dan hiburan selalu memainkan peranan penting dan sangat diperlukan dalam industri kreatif Malaysia,” jelas Cheah Sheau Mei, Pengurus Operasi Pengguna dan Kandungan, TikTok Malaysia. “Kami berharap dapat menunjukkan sokongan kami kepada artis-artis Malaysia yang kami sayangi melalui aliran ABPBH33 LIVE dan menjemput peminat untuk terus menonton dan menikmati pertunjukan anugerah di rumah mereka sendiri.”

Tandakan kalendar anda untuk 13 November kerana Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33 akan menjadi malam yang menarik dan menggembirakan untuk semua! Jadi, tunggu apa lagi? Muat turun TikTok sekarang dan sertai keseronokan untuk menangkap ABPBH 33 2020 LANGSUNG di TikTok!

TikTok boleh didapati di lebih dari 150 negara dan wilayah dalam 75 bahasa. Muat turun aplikasi TikTok melalui iOS atau Google Play.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES