TikTok dan GSC Movies lancar ‘Entertainment Anchor’

Dalam usaha pembukaan semula pawagam di seluruh negara, TikTok, destinasi utama untuk video mudah alih bentuk pendek, bekerjasama dengan GSC Movies Sdn Bhd, pengedar filem bebas terbesar di Malaysia, untuk melancarkan Entertainment Anchor. Fungsi yang baru dilancarkan di Tiktok menyediakan peminat filem yang gemar dan peminat TV dengan akses eksklusif ke blockbusters yang akan datang, rancangan hit, wawancara bertabur bintang, dan peluang untuk memenangi barang dagangan yang hebat.

Loh Kai Zhi, Ketua Pemasaran, TikTok Malaysia menjelaskan, “Hiburan adalah tonggak bagi TikTok dan kerjasama ini adalah alat untuk platform untuk meningkatkan kepelbagaian kandungan dan memupuk penghargaan baru untuk industri filem di Malaysia. Pelancaran Entertainment Anchor memberi pengguna pilihan baru dan eksklusif untuk berhubung dengan filem itu, dan pada masa yang sama, menyediakan industri jalan yang berbeza untuk berhubung dengan khalayak baru yang lebih luas. “

Untuk menandakan pelancaran perkongsian ini, blockbuster perdana Entertainment Anchor akan menampilkan Train to Busan Presents Peninsula, sekuel Train to Busan, sebuah thriller zombie yang memikat penonton di seluruh dunia ketika tayangan perdana empat tahun lalu. Tung Yow Kong, Pengurus Besar, GSC Movies Sdn Bhd menjelaskan, “GSC Movies dengan senang hati bekerjasama dengan TikTok Malaysia dalam membawa kereta api blockbuster aksi zombie terbesar ke Busan Presents Semenanjung. Ketika kita merangkul yang baru dan kembali ke pawagam, kita gembira dapat bekerjasama dengan TikTok Malaysia, platform yang sangat menyeronokkan dan bersemangat, yang dapat meningkatkan penglibatan dengan penonton kami. “

Entertainment Anchor adalah fungsi ciri terbaharu di aplikasi strim video pendek TikTok yang memberikan akses kepada penggemar filem dan TV terus ke kandungan bonus eksklusif dari tajuk kegemaran mereka, di samping berpeluang untuk memenangi barangan eksklusif dari filem juga!
 
Untuk permulaan bagi perkongsian ini, Entertainment Anchor akan menampilkan Train To Busan Presents Peninsula yang sangat dinanti-nantikan sebagai blockbuster perdana, dengan wawancara tiga bahagian eksklusif bersama Sean Lee menerusi akaun TikTok miliknya sendiri.
 
Mulai hari ini, pengguna TikTok juga dapat menggunakan hashtag #PeninsulaTikTokMY dan #PeninsulaTikTokDance yang sedang trending untuk berpeluang memenangi hadiah wang tunai bernilai RM 3,000!

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts