TikTok dan Organisasi Pelancongan Korea Melancarkan Cabaran Tarian Global, Dengan Perjalanan Percuma ke Seoul

Mulai sekarang hingga 22 November 2020, TikTok mengajak pengguna di Malaysia untuk menari di #IYKoongChallenge dan memenangi perjalanan pulang pergi ke Seoul selepas wabak!

TikTok, destinasi utama untuk video mudah alih bentuk pendek, dan Korea Tourism Organisation hari ini melancarkan #IYKoongChallenge di Malaysia. Mulai sekarang hingga 22 November, peminat dapat mengikuti rentak Korea dan menyatakan kreativiti mereka dengan melakukan perkara berikut:

1. Ikuti akaun TikTok rasmi Organisasi Pelancongan Korea (@imagineyourkorea)

2. Tangkap tarian ‘Ambigu’ dengan gaya anda sendiri ke lagu LEENALCHI yang menggembirakan dan sertakan stiker cabaran rasmi (rujuk di sini untuk panduan tarian Ambigu)

3. Muat naik karya anda ke TikTok dengan hashtag #IYKoongChallenge, #FeelTheRhythmofKorea dan #ImagineYourKorea Pada 5 Disember 2020, penyertaan terpilih dari setiap negara akan bertanding secara langsung dalam tarian maya eksplosif yang disiarkan melalui TikTok Live.

Peserta akan memperjuangkan peluang untuk merangkul tiga tempat teratas dan memenangi perjalanan ke Seoul selepas wabak tersebut. Lebih dari 1,200 penonton dari seluruh dunia dijangka mengikuti, dengan persembahan langsung oleh kumpulan KPop wanita ITZY, band pop alternatif LEENALCHI, dan Syarikat Ambiguous Dance.

Sebagai sebahagian daripada perkongsian pertama, TikTok dan Organisasi Pelancongan Korea juga telah bekerjasama dengan artis WEBTOON Korea, Park Tae-jun, dalam satu set pelekat animasi dalam aplikasi eksklusif. Pelekat ini melambangkan lima bandar hub pelancongan di Korea (Busan, Jeonju, Gangneung, Andong dan Mokpo) dan membolehkan pengguna membenamkan diri di bandar-bandar ini melalui video TikTok mereka.

“Pandemik ini telah mempengaruhi industri pelancongan di seluruh dunia, termasuk Korea,” jelas Ahn Young-bae, presiden Organisasi Pelancongan Korea. “Melalui #IYKoongChallenge di TikTok, kami berharap dapat menyatukan orang di seluruh dunia, dan kami berharap dapat menyambut mereka kembali ke Korea apabila selamat untuk melakukannya.”

“TikTok mempunyai komuniti yang bersemangat dan beragam yang benar-benar merangkul budaya yang berbeza,” kata Seungyeon Kim, Global Business Solutions GM, TikTok Korea.

“Kami merasa terhormat untuk bekerjasama dengan Korea Tourism Organisation untuk memperlihatkan keindahan Korea di panggung global dan memberi pengguna kesempatan untuk mengalaminya sendiri.”

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai cabaran tersebut, kunjungi www.iykoongchallenge.com dan akaun TikTok rasmi Pertubuhan Pelancongan Korea (tiktok.com/@imagineyourkorea). TikTok boleh didapati di lebih dari 150 negara dan wilayah dalam 75 bahasa. Muat turun aplikasi TikTok melalui iOS atau Google Play untuk berpeluang menjadi sebahagian daripada cabaran tarian global yang menarik ini.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES