TikTok Sepanjang Tahun 2020

Tahun 2020 adalah merupakan tahun yang paling besar, tahun yang penuh dengan cabaran sosial, ketidakpastian ekonomi, dan pergerakan kawalan yang berperingkat. Tetapi sepanjang semua ini, TikTok telah memilih untuk tetap positif dalam menjaga semangat dan mempersiapkan tahun baru yang penuh harapan. Ada beberapa pengumuman menarik mengenai TikTok untuk anda yang mengemari aplikasi ini.

Tahun 2020 Di TikTok

Mengakses aktiviti dalam setahun adalah pengalaman pertama dalam aplikasi ini, dengan TikTok membawa setiap pengguna menyusuri memori melalui #YearOnTikTok mereka, pengalaman interaktif yang eksklusif untuk kegemaran individu di platform. Lancarkan aplikasi hari ini untuk meneroka, berkongsi, dan memberi reaksi terhadap Tahun TikTok anda sendiri!

Walaupun bersenang-senang adalah nama trend permainan, TikTok bekerja tanpa lelah untuk memastikan bahawa platform tetap positif dan selamat. Melengkapkan tahun dengan sedikit pembaharuan menyoroti komitmen ini. Antara muka pengguna grafik, aplikasi Penerangan dijana secara automatik:

COVID-19 Vaccine Misinformation Blog

Pasukan keselamatan TikTok membuat inisiatif semasa wabak ini untuk memerangi maklumat yang salah melalui sepanduk dan halaman dalam aplikasi dengan maklumat yang disahkan oleh sumber.

Klik di sini untuk menyelam subjek, atau klik gambar untuk melihat sendiri ciri ini!

Garis Panduan Komuniti Yang Dikemas Kini

Seperti biasa, TikTok mahu persekitaran positif bagi masyarakat untuk mengekspresikan subjek yang paling penting bagi mereka secara kreatif – dan untuk itu, TikTok memastikan janji ini ditepati dengan terus mengemas kini Garis Panduan Komuniti untuk menegakkan kesejahteraan digital pengguna.

Klik di sini untuk melihat yang baru pada bulan Disember!

Privasi dan Keselamatan di Pusat Keselamatan

TikTok memulakan Pusat Keselamatan khusus tahun ini untuk menyalurkan usaha mereka untuk melindungi sambungan, kandungan, dan akaun setiap individu; dengan banyak sumber yang menangani Privasi dan Keselamatan pengguna juga. Kemas kini keselamatan disusun secara berkala di sini, dengan satu set kemas kini komprehensif baru untuk melengkapkan 2020 pada 29 Disember, jadi teruskan mata

Anugerah TikTok Trendsetter

Tapi tunggu, bukan itu sahaja! Pertandingan TikTok Trendsetter Awards diperkenalkan kepada agensi dan profesional di seluruh Asia Tenggara dengan tujuan menyelesaikan cabaran pemasaran dunia nyata melalui penggunaan aplikasi yang bijak. Dengan semangat memberi, TikTok melanjutkan tarikh akhir penyertaan Anugerah Trendsetter hingga 15 Januari 2021!

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES