Tonton Single Baharu Dari KRU Music & Imaan Music di TIKTOK Sempena Sambutan Maulidur Rasul

Maulidur Rasul adalah perayaan Islam ulang tahun Nabi Muhammad bersama-sama dengan falsafah utama dalam Islam termasuk perwujudan nilai-nilai moral positif, empati kepada jiran di sekitar, dan terutama tugas menyampaikan pengetahuan.

Imaan Music (anak syarikat KRU Music) akan berkongsi pra-rilis single terbaru mereka, ‘Salawat 1442’ oleh DUKU & Tuju (Feat. Tyco) menerusi TikTok LIVE pada 27 Oktober 8 malam. di akaun @KRU.Music, sempena Maulidur Rasul tahun ini.

Kerjasama kreatif ini bertujuan untuk meningkatkan penghargaan para belia untuk hari-hari istimewa seperti Maulidur Rasul dengan mengadaptasi dakwah tradisional dan menandakan pertama kalinya para seniman yang berlainan genre ini berkumpul dalam satu lagu.

Akibatnya, mereka mencantumkan dakwah tradisional dan mengaitkannya dengan elemen hip-hop, dalam usaha untuk mengganggu pembelajaran tradisional dengan memperkenalkan kaedah baru sambil mengekalkan mesej inti yang terdapat dalam dakwah tersebut.

Untuk mengetahui asal usul kolaborasi ini, acara yang mengilhami arah mereka, dan lebih banyak lagi mengenai perkara ini, tonton TikTok LANGSUNG pada 27 Oktober jam 8 malam. @KRU.Muzik di TikTok!

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts