UNIQLO Lancar Kolaborasi bersama White Mountaineering

Gedung pakaian global UNIQLO hari ini mengumumkan pelancaran “UNIQLO and White Mountaineering,” kerjasama pertama dengan jenama Jepun White Mountaineering global. Pakaian luar dan bulu telah lama menjadi kategori produk yang mewakili UNIQLO. Koleksi khas ini yang menampilkan ciri esensi luaran White Mountaineering dipersembahkan sebagai adaptasi baru LifeWear, dengan kemajuan lebih lanjut dalam fungsi dan reka bentuk. Item akan tersedia di Malaysia mulai Jumaat 15 Oktober.

“Saya banyak memikirkan cita-cita saya sebagai pereka dan bagaimana memanfaatkan perincian untuk pakaian luar dan pakaian sukan yang saya kembangkan di White Mountaineering untuk pakaian UNIQLO, yang dipakai oleh semua jenis orang,” kata pereka Yosuke Aizawa. “Merancang pakaian di sekitar premis bahawa ‘orang bergerak’ adalah salah satu prinsip saya, jadi saya dengan teliti mempertimbangkan corak dan reka bentuk yang tidak akan menambah tekanan ketika dipakai. Saya percaya kami telah mencipta barisan pakaian seharian baru yang boleh dipakai apa-apa tetapan. “

Bahasa Pakaian
Kolaborasi baru ini menggabungkan tema keluarga dengan tegas, dipeluk oleh pereka White Mountaineering, Yosuke Aizawa, dengan konsep LifeWear UNIQLO yang dibuat untuk semua. Sembilan jenis produk untuk lelaki, wanita, dan anak-anak telah diciptakan untuk menjadi bahasa umum bagi semua orang. Berdasarkan reka bentuk yang dapat dipakai seisi keluarga, koleksi ini menggunakan siluet dan warna yang sesuai dengan suasana apa pun, memanfaatkan kekuatan kedua-dua jenama tersebut.

Mengenai Koleksi UNIQLO Hybrid Down
UNIQLO Hybrid Down, pakaian luar generasi baru yang menampilkan gabungan pelapik bawah dan kapas, tersedia untuk lelaki dan wanita. Parka lelaki mempunyai zip berganda di bahagian depan yang merupakan ikon White Mountaineering, sementara gaya wanita mempunyai siluet yang lebih santai, menggabungkan reka bentuk belakang khas yang menunjukkan jubah. Jaket Fleece, yang dibuat dengan melapisi dua jenis kain bulu, disiapkan dalam gaya ketenteraan agar sesuai dengan fesyen kota dan menarik bagi lelaki dan wanita. Item kanak-kanak, yang merupakan yang pertama untuk Aizawa, menggunakan reka bentuk asas yang sama seperti untuk orang dewasa, sementara menyertakan perincian yang akan disukai oleh pemakai yang lebih muda, seperti struktur di leher yang menjadikan mantel lebih mudah dipakai dan dilepas, dipersembahkan dalam bentuk yang menyenangkan warna biru dan merah.

Butiran Koleksi
Tarikh pelancaran: Jumaat, 15 Oktober 2021
Ketersediaan: Hanya terdapat di kedai UNIQLO Fahrenheit88 dan kedai dalam talian uniqlo.com
Laman web khas: https://www.uniqlo.com/whitemountaineering/21fw/my/

Mengenai Yosuke Aizawa

Dilahirkan pada tahun 1977. Lulus dari Tama Art University dengan ijazah dalam reka bentuk tekstil, pada tahun 2006 beliau memulakan White Mountaineering, yang sejak 2016 telah mengeluarkan koleksi di Paris Fashion Week. Aizawa telah merancang untuk pelbagai jenama luar negara. Dia juga merupakan profesor pelawat di Tama Art University.

Kongsi Artikel Ini
By Aziyyati Kamal

Related Posts