UNIQLO Lancar Koleksi Musim Luruh/Sejuk 2020 Ines De La Fressange

Gedung pakaian global UNIQLO baru-baru ini telah mengumumkan koleksi kolaborasi terbarunya dengan ikon fesyen global Ines de la Fressange. Dengan kehadiran lebih 39 koleksi kali ini akan mula dipasarkan di lokasi butik UNIQLO di Fahrenheit 88 dan KLCC serta melalui uniqlo.com/my mulai Jumaat 28 Ogos, sementara semua butik UNIQLO yang lain tetap akan menawarkan beberapa koleksi yang terhad. Sesuai dengan motif pakaian mewah, koleksi pakaian ini pastinya menjadi penyatuan kepada kepercayaan Ines dalam merancang pakaian yang dapat dipakai oleh semua wanita dengan selesa untuk mengungkapkan kecantikan mereka, dan bercirikan falsafah UNIQLO iaitu LifeWear yang menyediakan pakaian berkualiti tinggi yang inovatif yang universal dalam reka bentuk dan keselesaan, dan memenuhi keperluan gaya hidup harian.

Mengimbas dan Memberi Penghormatan Kepada Pereka Pada Tahun 70-an
Ines mendapat inspirasi untuk koleksi ini dari beberapa wanita yang telah lama dia kagumi kerana melambangkan kemerdekaan dan fesyen wanita pada tahun 1970-an. Antaranya ialah pelakon, penulis lagu, dan model Jane Birkin dan penyanyi-penulis lagu Françoise Madeleine Hardy. Ines berkata, “Pada tahun tujuh puluhan, banyak wanita bertekad untuk melepaskan diri dari tradisi lapuk. Individu yang dibebaskan ini mengambil fesyen dan kehidupan mereka ke arah baru yang menarik.” Musim ini memberi penghormatan kepada inspirasi berterusan para pelopor kebebasan wanita ini.

Tiga Tema Gaya Utama
Koleksi pertama dari tiga tema gaya utama untuk koleksi ini adalah Bohemian, yang diilhamkan oleh budaya bersemangat bebas pada tahun 1970-an, yang dihasilkan dalam pelbagai rok lipit dan gaun berpakaian paisleymelalui cetakan polka dot. Sesuai dengan musim ini, ada berbagai macam pakaian rajut, potongan kunci yang menampilkan corak Fair Isle folkloric. Buat pertama kalinya dalam kolaborasi reka bentuk UNIQLO / INES DE LA FRESSANGE terdapat barang-barang yang dibuat dengan teknologi 3D Knit mulus proprietari yang menawarkan keselesaan yang luar biasa dan dalam corak yang jelas.

Tema kedua adalah Neobourgeois, menggunakan 100% blaus sutera dan gaun balut sebagai pakaian penting untuk wanita yang dapat dipasangkan dengan jaket gaya mouton, kardigan panjang, dan kulot untuk acara santai. Tema ketiga adalah gaya Mannish, yang diadopsi oleh banyak wanita pada tahun 1970-an. Contohnya termasuk mantel koleksi, jaket tweed klasik, seluar korduroi, dan keperluan koordinasi maskulin lain.

Mengenai Ines De La Fressange

Dilahirkan dan dibesarkan di Perancis, Ines menjadi model antarabangsa teratas pada usia 17 tahun. Dia menjadi terkenal sebagai penyanyi kepada beberapa rumah fesyen terkenal dan kini menjadi ikon gaya dalam industri fesyen. Pada tahun 2013, dia melancarkan semula jenama sendiri, Ines de la Fressange Paris, dan terus mewujudkan gaya moden Paris sebagai pengarah seni.

Kolaborasi UNIQLO / INES DE LA FRESSANGE yang pertama dilancarkan pada 2014 Spring / Summer.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts