UNIQLO Lancar Projek T-shirt Amal PEACE FOR ALL

Gedung pakaian global UNIQLO hari ini mengumumkan pelancaran PEACE FOR ALL, komitmen berterusan untuk menyokong usaha keamanan di seluruh dunia yang menggunakan UT (baju-T UNIQLO) sebagai cara untuk semua orang menyatakan keperibadian mereka. Dijalankan dengan kerjasama pemimpin terkenal dunia dalam bidang seni, reka bentuk, kesusasteraan, sains dan sukan, PEACE FOR ALL menyasar untuk mengumpul dana dengan menjual baju-T dengan reka bentuk yang menyatakan keinginan untuk keamanan. Syarikat induk UNIQLO Fast Retailing Co., Ltd. akan menderma semua keuntungan daripada jualan, tidak kurang daripada 20% daripada harga jualan setiap baju, sama rata antara tiga organisasi antarabangsa, UNHCR, Plan International dan Save the Children, yang membantu mereka yang terjejas oleh kemiskinan, diskriminasi, keganasan, konflik dan bencana alam.

“UNHCR bulan lepas mengumumkan bahawa jumlah pelarian di seluruh dunia melebihi 100 juta. Pakaian adalah penting kepada pelarian, bersama dengan air, makanan, ubat-ubatan dan tempat untuk tidur dengan selesa. UNIQLO ‘LifeWear’ ialah pakaian harian untuk gaya hidup harian. Selama bertahun-tahun kami telah terlibat dalam beberapa inisiatif untuk membantu pelarian berkat sokongan dan kerjasama pelanggan. UT PEACE FOR ALL ialah inisiatif LifeWear baharu yang bertujuan membantu mereka yang terjejas akibat konflik dan peperangan serta membantu menyebarkan mesej keamanan ke seluruh dunia. T-shirt mempunyai kuasa untuk menyampaikan mesej. Walaupun anda merasa sukar untuk menyatakan suara anda sendiri, anda boleh mengambil bahagian dengan mudah dengan memakai salah satu UT kami. Dunia memerlukan keamanan sekarang lebih daripada sebelumnya, dan saya berharap dengan UT PEACE FOR ALL suara gabungan kita untuk mempromosikan keamanan dunia akan menjadi lebih kuat.” kata Encik Tadashi Yanai.

T-shirt ialah barang menarik yang meluahkan fikiran pemakai dan membolehkan mereka berkongsi idea tersebut dengan dunia. UNIQLO terus bersungguh-sungguh mempertimbangkan perkara yang boleh dilakukan untuk mencipta masa depan di mana semua orang dapat hidup dengan selamat, serta membawa keamanan dunia, dan menjadikan dunia lebih baik sedikit. Syarikat akan terus menyokong aktiviti ini dan mempromosikannya lebih jauh ke seluruh dunia.

UNIQLO telah mendapatkan sokongan awal untuk projek ini daripada lima pencipta dari pelbagai bidang yang telah bekerjasama dengannya pada masa lalu dan akan mengadakan pelancaran global serentak baju-T dengan slogan dan reka bentuk individu yang menyatakan keamanan pada hari Jumaat, 17 Jun. UNIQLO juga telah menerima sokongan daripada ramai pihak yang menyokong usaha ini dan akan terus memperkenalkan T-shirt amal PEACE FOR ALL.

Kongsi Artikel Ini
By Zainal Afnan

Related Posts

Live Updates COVID-19 CASES